Hillerød Strategi- og Rollespils Forening (HSRF) startede som en ide hos Kaare O. Nielsen og undertegnede i 1990, men interessen startede lang tid før det.

Jeg startede med at interessere for rollespil ud fra de gamle ”Sværd og troldom” bøger, jeg faldt for ”Drager og dæmoner” da det kom frem og oversatte et par af bøgerne til spil. Det viste sig dog hurtigt, at det er svært, at lave ordentlige rollespil når man kun har en spiller og det bliver ret hurtigt lidt trivielt. Så begyndte interessen at cirkle om Fantask’s små figurer og endnu en gang greb jeg til ”Drager og dæmoner”, denne gang i kombination med større mængder figurer, igen var succesen begrænset. Reglerne var alt for detaljerede til strategispil og det tog en evighed at afvikle spillene.

Da vi så opdagede Games Workshops ”Warhammer Fantasy Battle” kastede vi os straks over det og nu med meget større succes. Det udviklede sig hurtigt til ”Space Hulk”, ”Warhammer 40000” og ”Space Marine Epic Battle”. Men igen blev det lidt trivielt kun at være to.

Vi begyndte at pusle med ideen om en forening, vi startede med at kigge nærmere på markedet og snakkede med Tumling Legetøj som også havde set lyset fra disse spil. Vi besluttede at lave et par aftener hvor forretningen inviterede interesserede indenfor til strategi- og rollespil og figurmaling. Det viste sig hurtigt at interessen var langt større end vi havde troet og vi fik med hjælp fra Hillerød kommune stillet en stiftende generalforsamling på benene den 12 december 1990.

Herefter startede vi op i lokaler på byskolen på Carsbergvej i Hillerød, hvor vi stadig holder til, og før vi havde set os om var vi en meget aktiv forening med 52 medlemmer.

Medlemstallet er idag kun det halve, men jeg syntes nu stadig vi er en aktiv forening hvor der bliver spillet mange forskellige ting og hvor der altid er plads til nye spil og nye medlemmer.

 


-Bo Bekker, Stiftende Formand.